In het afgelopen jaar is het landelijk LEFF-team bij de VU samen met Heartbeat Ventures op zoek gegaan naar een nieuwe aanbieder voor LEFF: een partij die LEFF op een effectieve en economisch efficiënte manier landelijk gaat uitrollen.

 

Wij zijn verheugd om na een uitgebreid selectieproces bekend te kunnen maken dat wij uit vier mogelijke kandidaten gekozen hebben voor Stofberg.  Stofberg zet zich momenteel in Limburg als interventie eigenaar van RiskCare Preventie (o.a. in Brunssum met het succesvolle project ‘Brunssum in Actie’) in om kinderen met overgewicht en obesitas en hun ouders te helpen. Zij hebben de ambitie om landelijk te gaan werken en zien LEFF als dé interventie waarmee zij graag willen werken.

 

Stofberg heeft ons overtuigd dat ze volledig voor LEFF willen gaan en bereid zijn om direct een forse hoeveelheid tijd en mankracht te investeren in het landelijk beschikbaar maken voor gemeenten en duurzaam borgen van LEFF. Zij delen daarnaast de inhoudelijke visie van LEFF en Care for Obesity, o.a. op het gebied van de keten en de principes van stepped en matched care. Bovendien delen ze onze passie en waarden: zij hebben een duidelijke intrinsieke motivatie om kinderen en hun ouders te helpen. Stofberg heeft de ervaring en kennis om LEFF via gemeentes landelijk op te schalen om zo LEFF duurzaam te implementeren, tegen een passende prijs aan te bieden, de structurele beschikbaarheid van LEFF te borgen en meer gemeenten te kunnen ondersteunen bij het meer compleet maken van het ketenaanbod. Zij hebben zich tijdens het selectieproces een betrouwbare en prettige samenwerkingspartner voor het VU LEFF-team getoond en wij zijn ervan overtuigd dat zij dat ook voor de gemeenten en overige betrokkenen bij LEFF zullen zijn.

 

Kortom, Stofberg heeft LEFF!

 

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Emma van den Eynde (plv. landelijk projectleider LEFF, e.vanden.eynde@vu.nl)

Share This