Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien. Als er sprake is van overgewicht of obesitas is het van belang dat zowel het kind als het gezin de juiste ondersteuning en zorg krijgt. Hoe zorg je voor een sluitende ketenaanpak en wie heeft hierin welke rol?

 

Op donderdag 8 juni 2017 organiseren Care for Obesity en Jongeren Op Gezond Gewicht een miniconferentie rondom deze ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. Alle professionals* die hierin een rol kunnen hebben en vertegenwoordigers van relevante beroepsverenigingen en kenniscentra, zijn van harte welkom.

 

Datum:            donderdag 8 juni 2017

Tijd:                 van 13.30 tot 16.30 uur (inloop om 13.00 uur)

Locatie:           Apeldoorn (exacte locatie volgt binnenkort)

 

Tijdens deze miniconferentie komen de volgende thema’s aan bod:

 

Het nieuwe basismodel ketenaanpak

Op basis van ervaringen uit de praktijk in Amsterdam en Den Bosch is er een model ontwikkeld op inhoud, organisatie, bekostiging en implementatie van de ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. Het model wordt tijdens de miniconferentie toegelicht.

 

Hoe creëer je commitment voor de ketenaanpak binnen de gemeente?

Draagvlak en commitment om samen aan de slag te gaan met de ketenaanpak binnen de gemeente is essentieel. Hoe pak je dat aan? Laat je inspireren door een verhaal uit een gemeente.

 

De centrale zorgverlener

De gemeente Amsterdam sluit af door het delen van hun ervaring met het inzetten van de centrale zorgverlener. Wat doet de centrale zorgverlener, wie kan deze rol op zich nemen en hoe ga je hiermee aan de slag in de praktijk?

 

Spreekuur voor lokale vragen

Bij binnenkomst op 8 juni is het mogelijk om je aan te melden voor een één-op-één-gesprek met experts ketenaanpak voor advies of informatie. Wees er op tijd bij.

 

Je kan je via deze link voor 24 mei aanmelden voor de miniconferentie.

 

Wij vragen je om deze link te delen binnen je lokale netwerk. De professionals voor wie dit interessant kan zijn, kunnen wij zelf namelijk niet allemaal rechtstreeks uitnodigen. Neem ze mee of nodig ze uit wanneer je zelf niet aanwezig kunt zijn.

 

We ontvangen je graag op 8 juni 2017 te Apeldoorn. Deelname is gratis, let op! Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Met vriendelijke groet,

Marjon Bachra

Directeur Jongeren Op Gezond Gewicht

Jutka Halberstadt
Landelijk projectmanager Care for Obesity

 

jogg logo mini congres
c4o logo mini congres

* JGZ-verpleegkundigen, JGZ-artsen en andere JGZ-medewerkers, gezinscoaches, JOGG-regisseurs, beleidsmedewerkers jeugdzorg, kinderartsen, buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers volksgezondheid, wijkprofessionals, huisartsen, leerkrachten, psychologen, fysiotherapeuten, diëtisten, et cetera.

Share This