Datum: 

Donderdag 16 november 2017

 

Locatie:

Hotel Van der Valk

Toekanweg 2

2025 LC Haarlem

 

Tijd:

13.30 – 16.30 uur (inloop 13.00 uur)

 

Programma:

Het basismodel ketenaanpak (plenair)

Spreker: Marian Sijben, Care for Obesity
Op basis van ervaringen uit de praktijk in Amsterdam en Den Bosch is er een model ontwikkeld op inhoud, organisatie, bekostiging en implementatie van de ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. In 2017/2018 wordt dit basismodel in samenwerking met acht proeftuinen doorontwikkeld tot een landelijk model. Het basismodel wordt tijdens de conferentie toegelicht.

 

Gesprekken aan tafel (sluit aan waar je wil)

Ga onder leiding van een expert in gesprek over een specifiek onderwerp. Deelnemers kunnen rondlopen, bij meerdere tafels aanschuiven en/of de tijd benutten om te netwerken. In de bijlage is meer informatie te vinden over de verschillende onderwerpen die tijdens de tafelgesprekken besproken zullen worden.

De veranderende rol van de professional – van adviserende naar coachende rol (plenair)

Spreker: Edgar van Mil, kinderarts Jeroen Bosch ziekenhuis en mede-auteur van ‘Overgewicht en obesitas bij kinderen; Verder kijken dan de kilo’s’
Edgar van Mil gaat in op de veranderende rol van professionals in de aanpak van overgewicht zowel uit het zorg- als ook uit het sociaal domein. Om het gezin een leidende rol te laten spelen in de aanpak van overgewicht hebben professionals andere vaardigheden en een andere begeleidingsstijl nodig.

In gesprek met experts…

Het is mogelijk je voorafgaand aan de bijeenkomst aan te melden voor een één-op-één-gesprek over de verschillende genoemde onderwerpen. Mail vóór 1 november je interesse hierin met concrete vermelding van je vraag, gemeente waar je werkzaam bent, naam en functie naar kyra.jurriens@jogg.nl (maximaal 1 vraag per persoon). Indeling wordt gemaakt op volgorde van binnenkomst en naar beschikbare expertise.

Aanmelden voor de miniconferentie kan hier. Doe dit vóór 8 november aanstaande (indien je je al hebt aangemeld voor de miniconferentie, kun je deze mail als niet verzonden beschouwen. Uiterlijk een week voor de miniconferentie zullen wij een bevestigingsmail sturen naar iedereen die zich heeft aangemeld)!

We ontvangen je graag op 16 november 2017. Deelname is gratis.

Onderwerpen_tafelgesprekken.pdf

Share This