Staatssecretaris Paul Blokhuis lanceerde recent de nieuwe landelijke Rijksoverheids-campagne ‘Fit Op Jouw Manier‘ naar aanleiding van de oproep die het Partnerschap Overgewicht Nederland samen met vele anderen op 11 november 2020 stuurde aan de staatssecretaris en ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De oproep riep het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om juist in Corona-tijd te communiceren over een gezonde leefstijl. De zeer recent gelanceerde campagne ‘Fit op jouw manier’ is een naar aanleiding van de oproep ontwikkelde publiekscampagne waarmee de Rijksoverheid volwassenen met een concreet handelingsperspectief willen inspireren en motiveren om met kleine stapjes hun gedrag te veranderen, en hen laten zien dat het voor iedereen haalbaar is.

De campagne

Iedereen kan een stap of een stapje zetten om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Maar wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omgekeerd. Voor veel mensen is het niet makkelijk om te bedenken welke gezonde leefstijltips het best bij hen passen. De één ziet het zitten om voortaan skateboardend naar z’n werk te gaan. De ander gaat wandelen met de buurvrouw of kookt voortaan met meer groente. Over het zoeken naar wat het best bij jou past, start staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) de campagne Fit Op Jouw Manier.

Klein stapje ook moeite waard

Paul Blokhuis: “Lekker in je vel zitten met meer weerstand en energie willen we allemaal. Maar het is niet zo eenvoudig om met gezonder leven te beginnen. Er zijn 1001 tips en adviezen, waardoor het soms lijkt alsof je je hele leven er voor moet omgooien. Voor veel mensen is dat dan een reden om het nog even uit te stellen. Ik denk dat we dat allemaal herkennen. Deze nieuwe campagne probeert dat te doorbreken. Door duidelijk te maken dat kleine stapjes zeker ook de moeite waard zijn. En dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen.”

Media

De Fit Op Jouw Manier Campagne is gestart eind mei 2021 en bestaat onder andere uit televisie- en radiospotjes en de website fitopjouwmanier.nl waar iedereen gebruik kan maken van een zogenaamde tip generator. Deze module genereert net zolang gezonde leefstijl tips tot je iets vindt dat bij jou past.

Corona en gezonde leefstijl

De coronacrisis maakt extra zichtbaar hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Eind 2020 heeft het PON, onder voorzitterschap van prof. dr. Liesbeth van Rossum, samen met artsen, wetenschappers en bestuurders in een gezamenlijke oproep aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benadrukt dat overgewicht bij COVID-19 patiënten de kans op een ongunstig ziektebeloop vergroot. Daarbij gaven wij duidelijk aan dat ook kleine veranderingen in leefstijl – bijvoorbeeld dagelijks wandelen, goed slapen en gezonder eten – binnen enkele weken een positief effect kunnen hebben op je weerstand. Ook het risico op aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten en depressie wordt verklein met een gezondere leefstijl.

Lees meer over deze campagne en bekijk de campagne op:

Share This