Het Partnerschap Overgewicht Nederland en de onafhankelijke onderzoekers van TNO ontwikkelen samen met (ervarings)deskundigen een digitale knooppuntenkaart voor de behandeling van overgewicht en obesitas, om de complexiteit van overgewicht en obesitas in kaart te brengen. Deze digitale knooppuntenkaart wordt ontwikkeld voor de landelijke Netwerkaanpak Overgewicht en Obesitas bij Volwassenen, dat in op dracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt opgezet.

Een diversiteit aan factoren zijn van invloed op de ontwikkeling van overgewicht en obesitas. Niet altijd zijn deze factoren te vinden in de literatuur, daarom organiseren wij een interactieve workshop om praktijkervaringen van mensen met overgewicht en obesitas op te halen. Deze input wordt gebruikt voor het ontwikkelen van de digitale knooppuntenkaart en levert een belangrijke bijdrage aan de landelijke netwerkaanpak van overgewicht en obesitas bij volwassenen.

Voor de interactieve workshop zijn wij op zoek naar:

  • mensen die behandeld zijn voor overgewicht en obesitas, die met ons terug willen kijken op hun eigen (behandel)traject, ongeacht een succesvol effect;
  • zorgverleners/leefstijlcoaches die iemand kennen die openstaat voor het delen van zijn of haar verhaal;
  • behandelaars die geïnteresseerd zijn om ervaringen met ons te delen voor het ontwikkelen van de landelijke netwerkaanpak.

Deelnemers ontvangen als dank voor hun interactieve deelname een VVV-bon van 15 euro.

Meer informatie over de interactieve workshop kan opgevraagd worden via PON-projectadviseur Deirdre van Akkeren: d.vanakkeren@erasmusmc.nl.
Aanmelden voor de interactieve workshop kan via Heleen Wortelboer van TNO: heleen.wortelboer@tno.nl.

Share This