Functie inhoud

Als projectadviseur ben je verantwoordelijk voor het landelijk basismodel netwerkaanpak overgewicht en obesitas volwassenen. Dit doe je samen met de andere projectadviseurs binnen het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON).

Je bent het aanspreekpunt voor de koplopergemeenten in het lokaal opzetten van de netwerkaanpak. Je ondersteunt de gemeentelijke projectleiders door onder andere de learning community te faciliteren. Hierbij ben je bedacht op landelijke ontwikkelingen en houd je een helicopterview. Eén van de thema’s die volgend jaar aandacht vraagt zijn financieringsvraagstukken, zoals bijvoorbeeld de financiering van de rol van de centrale zorg coördinator.

Je bent onderdeel van het hele PON-team. Samen zorgen jullie ervoor dat de gestelde doelen worden behaald. Denk hierbij aan het aanleveren van input voor communicatie naar buiten. Of het meedenken over gewenste wijzigingen naar aanleiding van nieuwe inzichten. En over wat relevant is voor de lange termijn.

Je werkt nauw samen met de andere projectadviseurs en verdeelt de taken onderling. En je hebt regelmatig afstemming met de projectmanager netwerkaanpak. Daarnaast adviseer je de projectmanager en algemeen manager van het PON over het landelijk beleid op basis van jouw ervaringen en expertise.

Werkomgeving

Het ministerie van VWS heeft het PON de opdracht gegeven om een landelijk basismodel ketenaanpak overgewicht en obesitas volwassenen te ontwikkelen, gebaseerd op het model voor kinderen. Een ketenaanpak waarbij het zorgdomein en het sociale domein, die nu gescheiden zijn, op elkaar worden aangesloten. Een aanpak die uitgaat van het stepped en matched care principe, waarbij het patiënten perspectief centraal staat.

Dit landelijke basismodel wordt ontwikkeld met meerdere koplopergemeenten. Het PON-team ondersteunt de koplopergemeenten in het opzetten van de netwerkaanpak. De input verkregen vanuit de gemeenten wordt gebruikt om een landelijk basismodel inclusief aanvullende tools te ontwikkelen. Dit model wordt zodanig opgesteld dat het andere gemeenten in Nederland ondersteunt om ook een dergelijke netwerkaanpak op te zetten. Dit model is niet in beton gegoten en wordt de komende jaren verder ontwikkeld.

Je bent onderdeel van het PON-team. Dit team bestaat uit een algemeen manager, projectmanager, projectadviseurs, projectondersteuner en secretaresses/communicatiemedewerkers. Ook twee PhD-kandidaten zijn onderdeel van het team. Zij doen onderzoek naar de netwerkaanpak en persoonsgerichte zorg.

Profiel

De complexiteit van de aandoening, het zorglandschap én het gemeentelijk (sociaal) domein vragen van jou een analytische, creatieve en oplossingsgerichte houding. Je weet welke gevoeligheden er kunnen spelen en manoeuvreert hierin makkelijk. Je bent in staat de behoefte van de diverse partijen in het medisch en sociaal domein in kaart te brengen. Je houdt hiermee rekening bij de uitvoering van het project. En altijd in het belang van de cliënt. Daarnaast heb je:

  • Kennis en werkervaring met het vormgeven van obesitaszorg. Bijvoorbeeld bij een beroepsvereniging, overheid, gezondheidszorginstelling, gemeente of eigen bedrijf/praktijk.
  • Kennis en expertise van financieringsstromen en -mogelijkheden binnen het medische en sociale domein.
  • Een achtergrond die relevant is bij het realiseren van een netwerkaanpak die aansluit bij beleid, de wetenschap én de praktijk. Denk aan een opleiding op het gebied van voeding, beweging, geneeskunde, psychologie, beleid & management in de zorg, verandermanagement, innovatie in zorg en welzijn, ketens en netwerken.
  • Ervaring met het uitvoeren van (deel)projecten.
  • Ervaring met het adviseren en ondersteunen van meerdere partijen.

 

Enthousiast over deze vacature?

Voor meer informatie en/of om direct te solliciteren: vacaturebank van het Erasmus MC
* Solliciteren kan t/m 30 november 2022.

Share This