Lancering basismodel netwerkaanpak overgewicht en obesitas voor volwassenen + symposium

Op donderdag 25 mei 2023 lanceert het Partnerschap Overgewicht Nederland samen met de staatssecretaris van het ministerie van VWS het ‘Basismodel Netwerkaanpak voor volwassenen met overgewicht en obesitas’; het op lokaal of regionaal niveau organiseren van sluitende zorg en ondersteuning voor volwassenen met overgewicht en obesitas. Aansluitend volgt een symposium waarbij experts ons meenemen in diverse relevante thema’s voor het realiseren van een netwerkaanpak.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, projectleiders en professionals uit het sociaal en medisch domein die betrokken (willen) zijn bij de netwerkaanpak voor volwassenen met overgewicht en obesitas op lokaal of regionaal niveau.

Symposium
* Welke landelijke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de beleidsvoering van de complexe aanpak van overgewicht en obesitas binnen zowel het medisch als sociaal domein?
* Met welke struggles en stigma’s heeft iemand met overgewicht of obesitas te maken?
* Hoe en waarom is het belangrijk dat naasten worden betrokken bij een persoon met overgewicht of obesitas in een vroeg stadium?
* Hoe kan ondanks hoge werkdruk toch meer aandacht besteed worden aan de persoon met overgewicht of obesitas?
* Hoe kan een netwerk met goede samenwerking worden gecreëerd waarbij ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt om het geheel tot een succes te maken?

Aanmelden
Aanmelden kan vóór 18 mei 2023 via www.aanpakovergewicht.nl. Hier is tevens het uitgebreide dagprogramma en informatie over de netwerkaanpak te vinden.

Share This