Aanpassing vergoedingsvoorwaarde liraglutide (Saxenda®) per 1 juli 2022

Terug

De inzet van liraglutide (Saxenda®) kan per 1 juli 2022 alleen overwogen worden indien een erkende GLI niet succesvol is na één jaar behandeling (zie hiervoor de Richtlijn Overgewicht en Obesitas). Dit is de uitkomst van overleg tussen het Zorginstituut Nederland (ZINL), het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Deze aanpassing vindt plaats zodat de vergoeding beter aansluit bij de van kracht zijnde richtlijn, de Richtlijn.  Er zijn nog geen erkende intensieve GLI (GLI+) programma’s voorhanden, en daarom wordt in dezen de inzet van obesitas medicatie gekoppeld aan de in de Richtlijn geldende voorwaarde bij een erkend GLI programma.

Patiënten die dit medicijn al hebben voorgeschreven gekregen kunnen bij uitzondering doorgaan met dit medicijn vanuit de basisverzekering. Alleen voor (nieuwe) personen die vanaf 1 juli 2022 dit medicijn krijgen voorgeschreven, geldt de aangepaste vergoedingsvoorwaarde zoals boven beschreven.

Vanaf 1 juli 2022 zijn ook de aangepaste artsenverklaring en apotheekinstructie beschikbaar via de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Tweedaagse Learning Community

Volgend bericht

Persbericht PON-partner VSG: Beweeg- en zorgorganisaties zetten ‘bewegen als medicijn’ landelijk op de kaart

Gerelateerde artikelen

Partners

Het PON is een koepelorganisatie en werkt samen met haar partners aan een optimale aanpak van overgewicht en obesitas in Nederland en adviseert onder andere de overheid.