Deze maand is er wederom media-aandacht geweest voor een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in de vorm van een artikel in het NRC.
Tot nu toe werd niet het complete verhaal door de media verteld. Om het juiste – en volledige – beeld naar buiten te brengen zijn, onder andere vanuit het PON, de volgende stappen gezet:

  • Drs. Anne Jacobs (arts, Nederlandse Obesitaskliniek), dr. Valerie M. Monpellier (arts, Nederlandse Obesitaskliniek), prof. dr. Liesbeth van Rossum (voorzitter van het PON en internist-endocrinoloog bij het Erasmus MC Rotterdam) en drs. Ignace M.C. Janssen (medisch directeur en bariatrisch chirurg, Nederlandse Obesitaskliniek) hebben een artikel geschreven voor het artsenvakblad Medisch Contact. Deze uiteenzetting over leefstijlinterventies, met als titel ‘Te weinig aandacht voor leefstijlinterventies bij patiënten met ernstige obesitas‘, is van commentaar voorzien door prof. dr. R.A.E.M. Tollenaar, drs. R.S.L. Liem en dr. Karen Freijer (algemeen manager PON).
    Het artikel is geaccepteerd voor publicatie en zal binnenkort verschijnen.
  • Prof. dr. Liesbeth van Rossum heeft, als reactie op de eenzijdige belichting van een GLI, een interview gegeven aan de Volkskrant. Dit interview zal waarschijnlijk op zaterdag 30 oktober 2021 gepubliceerd worden.
  • De NVD, KNGF en de VvOCM hebben een reactie aangeboden aan het NRC. De strekking hiervan: ‘Een GLI moet worden gekoesterd‘.
  • Dr. Karen Freijer (PON) is gevraagd om een bijdrage over een GLI te leveren aan de nieuwsbrief ‘Zorg & Innovatie‘.

Dit artikel is geschreven door Sue Rouwkema (projectsecretaresse en communicatiemedewerker van het Partnerschap Overgewicht Nederland) in samenwerking met Karen Freijer (algemeen manager van het Partnerschap Overgewicht Nederland). 

Share This