Ruim 70 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties, waaronder het Partnerschap Overgewicht Nederland als initiatiefnemer, hebben op 11 november 2020 een aanmoedigingsbrief gestuurd naar minister Hugo de Jonge, minister Tamara van Ark en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brief staan argumenten waarom het belangrijk is om (juist nu) in deze coronatijd een gezonde leefstijl aan te houden en dit breed te communiceren.

Samen met het Partnerschap Overgewicht Nederland verzoeken deze gezondheidszorgprofessionals om via een publiekscampagne mensen te informeren over de noodzaak van een gezonde leefstijl. Afgelopen maanden is immers duidelijk geworden dat veel mensen die vanwege een coronavirus-infectie opgenomen moesten worden in de ziekenhuizen overgewicht hebben. Obesitas gaat gepaard met verstoringen van het immuunsysteem, die mensen kwetsbaarder maakt voor een ernstiger beloop van een coronavirusinfectie. Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen kunnen veel mensen met obesitas al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken. Ook personen met een gezond gewicht hebben baat bij het versterken van het immuunsysteem door een gezonde leefstijl. Dit lijkt hiermee een goed wapen in de strijd tegen het coronavirus. Naast uiteraard het voorkómen van besmettingen middels de huidige coronamaatregelen.

Wij vinden dat eenieder moet weten hoe ontzettend belangrijk een gezonde leefstijl is in o.a. de strijd tegen Corona en dat een kleine verandering naar een gezonde leefstijl al kan zorgen voor een groot verschil.

Wilt u de oproep aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook ondertekenen? Dat kan via: www.leefstijlencorona.nl.

Share This