Proeftuinen Netwerk-/ketenaanpak Overgewicht en Obesitas Volwassenen

Proeftuinen

Het landelijk basismodel, inclusief implementatiedocument, wordt ontwikkeld op basis van ervaringen in meerdere proeftuinen. De gemeenten Rotterdam, Valkenswaard, Smallingerland, ‘s-Hertogenbosch, Assen en Sittard zijn koplopergemeenten en passen, met ondersteuning van het PON, de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht aan naar een model voor volwassenen op basis van ervaringen in meerdere proeftuinen. Het Rotterdamse model vormt het uitgangspunt voor proeftuinen in de andere gemeenten.

Het landelijk basismodel geeft handvatten aan gemeenten om zelf een netwerkaanpak overgewicht en obesitas voor volwassenen op te zetten. Daarom is het belangrijk dat bij de ontwikkeling gemeenten betrokken worden die met elkaar een goede afspiegeling zijn van de variatie aan gemeenten die Nederland kent. Dit zorgt dat een variatie aan knelpunten én oplossingen zichtbaar wordt die ook andere Nederlandse gemeenten tegen kunnen gaan komen en kunnen helpen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

[bbp-login]

PON

Het PON is een koepelorganisatie van medische en paramedische beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijke en publieke gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars. Het PON werkt in gezamenlijkheid aan een optimale aanpak van overgewicht en obesitas en adviseert onder andere de overheid over het beleid op het gebied van overgewicht en obesitas in Nederland. 

PON Nieuwsbrief

Share This